top of page

HEERLIJKHEID VAN HEULE

De Heerlijkheid is een open ecologische hoeve en wil een kader bieden waarin verbinding mogelijk is; verbinding als noodzakelijke factor voor een waardevolle samenleving. Verbinding met onszelf, de anderen, onze omgeving en de natuur. 

Met de werking van de boerderij zetten we in op (h)eerlijke lunches die we aanbieden aan groepen. Deze worden bereid met wat we zelf kweken en telen op de hoeve en wat de natuur ons biedt. We onderhouden de site en stellen deze open voor allerhande initiatieven. Iedereen, jong en al ouder, kan zijn steentje bijdragen in de cirkel van grond tot mond. 

Met onze werking Bougez gaan we voor Beweging, Ontmoeting en Uitdaging binnen GEZinnen. We willen ondersteunend zijn bij het opgroeien van de kinderen en het versterken van de verbinding in het gezin en hun context. De Heerlijkheid zetten we dan in als een soort labo of experimenteerruimte om nieuwe dingen te ervaren of verandering te brengen waar nodig. 

 

De Heerlijkheid van Heule is een eeuwenoude site in het centrum van Heule. 

Vzw Oranjehuis heeft deze hoeve in 2005 kunnen kopen dankzij steun van privépersonen, de Vlaamse Gemeenschap, stad Kortrijk en de Provincie West-Vlaanderen. Dankzij hen en andere supporters van ons verhaal investeren we elke dag samen verder in een positief verhaal.

2023-09-19Ligand-MisBlush(c)SilvieBonne-176.jpg
bottom of page