top of page
DSC_8589.jpg
  • Foto van schrijverLien Decorte

Beleidsplan vzw Oranjehuis 2024 - 2028

Bij VZW Oranjehuis hebben we ons nieuwe beleidsplan voor 2024-2028 ontwikkeld vanuit dialoogmomenten met diverse stakeholders, waaronder jongeren, ouders, medewerkers, vrijwilligers en partnerorganisaties. Dit plan is opgebouwd rond drie thema's: veerkrachtig samen-leven, duurzaam samen-werken en samen zijn we één.


Veerkrachtig samen-leven

Onze ambitie is om, in tijden van onveiligheid en hopeloosheid, te reageren met verbinding en nabijheid. We streven naar gelijkwaardigheid, menselijkheid, nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid. Preventieve ontmoetingen tussen verschillende etnische groepen en duurzame partnerschappen zijn cruciaal om begrip en verdraagzaamheid te bevorderen. We willen de jeugdhulp toegankelijker maken en de ervaringskennis van jongeren en gezinnen integreren in ons werk.


Duurzaam samen-werken

Gelijkwaardigheid, loyaliteit, integriteit en transparantie staan centraal in onze partnerschappen. We streven naar een balans tussen ontwikkeling en borging, en richten ons op warm, veilig en gedeeld leiderschap binnen onze organisatie.


Samen zijn we één

We creëren condities voor een samenleving waarin verbondenheid en ecologische duurzaamheid centraal staan. Door vertraging en verdieping in onze processen bevorderen we ontwikkeling en groei. We kiezen voor een taal van kansen en mogelijkheden, en streven naar een echt inclusieve samenleving zonder labels en vooroordelen

.

Onze dank gaat uit naar alle deelnemers voor hun waardevolle bijdragen. Samen werken we aan een sterke, verdraagzame samenleving waar elke stem telt.


Laten we samen actie ondernemen voor een betere toekomst!


VZW Oranjehuis


Hieronder vindt u de beknopte weergave daarvan, de krachtlijnen van ons nieuw beleidsplan '24-'28.


Beleidsplan 24- 28 vzw Oranjehuis - beknopte weergave krachtlijnen
.pdf
Download PDF • 1.07MB

.96 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page