top of page
DSC_8589.jpg
  • Foto van schrijverLien Decorte

Oos­tend­se leer­lin­gen bou­wen con­tai­ners om tot noodwoningen

In Oostende worden zeecontainers verbouwd om er noodwoningen van te maken voor dak- en thuisloze jongeren. Welzijn en onderwijs slaan de handen in elkaar voor dit opmerkelijke project van vzw Tussn(h)us. Een eerste container staat nu aan het VTI in Oostende, klaar voor de ombouw door leerlingen van de school.


"We zien dat er grote dak- en thuisloosheid is, zeker ook in Oostende bij jongvolwassenen," zegt Wouter Vanclooster van het project 'Tussn(h)us en coördinator van Team Jongvolwassenen bij vzw Oranjehuis.


"Dit is een project van welzijn, onderwijs en ook CAW Oostende. Het is 'housing first for Youth'. Niet enkel het wonen, maar ook kijken voor het netwerk en alle thema's die in het leven van jong volwassenen aanwezig zijn."


In eerste instantie worden in Oostende drie containers door leerlingen van het VTI omgetimmerd tot duurzame noodwoningen. Daarin worden de dak- en thuislozen dan begeleid om ze weer op de rails te krijgen. Een gelijkaardig project in Kortrijk, bij vzw Oranjehuis, bleek al goed te werken.


Het volledige artikel vind je hier.

Meer info vind je ook op de website van Tussn(h)us.
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page